Ağlayan Kek Nasıl Yapılır? – Benim favori yemeklerim

Bugün sizlerle yumuşacık, pamuksu, hafif tadıyla sizi tok tutacak bir tarifi paylaşmak istiyorum.

Ağlayan Pasta Tarifi için,

Öncelikle yumurtaları oda sıcaklığında çırpın.

Not: Malzemelerin orta sıcaklıkta olması pandispanya veya kekin kabarması için en önemli faktördür.

Şekeri ilave ederek çırpmaya devam edelim şekerin iyice erimesi gerekiyor bu sırada karışımı kapatmamaya dikkat etmeliyiz.

Reçelin suyunu (herhangi bir reçelin su kısmını kullanabiliriz), unu, vanilyayı, kabartma tozunu ve kakaoyu iyi yapılmış bir süzgeçten süzerek ekleyip, karışımı unla yağlanmış kalıba dökelim ve tahta ile karıştıralım. . kaşık (karışımı bozmamak için çok karıştırmayın).

170°C fırında (önceden ısıtılmamış) pişiriyoruz.

Yemek pişirirken özellikle ilk 20 dakika fırının kapağını kapatın. Açmayın pandispanyamız gitmiş olacak.

Kürdan yardımı ile pişip pişmediğini görelim.

Kek karışımı koyduğumuz ağızlığa yapışmazsa pandispanyamız pişmiş demektir.

Kalıptan çıkarıp kenarlı bir tabağa alıp servis yapalım ve üzerine soğuk sütü yavaş yavaş dökerek ıslatalım.

Çırpılmış kremanın erimemesi için soğuması çok önemli olan pandispanyamız soğuyunca soğuk sütle çırptığımız kremamızı yayalım.

Son olarak sütle karıştırdığımız, kısık ateşte pişirip ayarladığımız çikolatalı sosumuzu krem ​​şanti üzerine dökelim.

Çok yumuşak kıvamı, hafif tadı ve enfes bir çikolatalı pastası ile nefis bir çikolatalı kek deneyecek olanlara hayırlı olsun :)) 🍩👌👌👌👌

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın