Ağlayan Pasta Tarifi, Ağlayan Pasta Nasıl Yapılır?

Kalabalık gelen misafirlere yapılabilecek çok lezzetli bir pasta yapıyoruz

Keki için; bir kabın içine 3 yumurta ve şekeri ilave edip mixserle krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz

Sırasıyla 1 su bardağı süt,1/2 su bardağı sıvıyağ ilave edip karıştırıyoruz

2 yemek kaşığı kakao,1,5 su bardağı un, kabartma tozu ve vanilya ilave edip iyice karıştırıyoruz

Yağlanmış büyük boy dikdörtgen borcam tepsiye döküyoruz

180 C kızarana kadar pişiriyoruz

Fırından çıkan kekin üzerine 2,5 su bardağı sütü yavaş yavaş döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz

1,5 su bardağı süt ve iki poşet krem şanti iyice köpürene kadar çırpıyoruz

Krem santiyi ne kadar fazla cirparsaniz krem santinin kıvamı daha güzel olur

Çırpılmış krem santiyi buzdolabında bekletiyoruz

Kek iyice soğuduktan sonra krem şanti in yarısını kekin üzerine sürüyoruz

Krem santiyi parça parça kekin üzerine alıp yavaş yavaş yaydiriyoruz

Kalan krem santinin üzerine bir tatlı kaşığı kakao ilave edip karıştırıyoruz

Kakaolu krem santiyi sade krem santinin üzerine döküyoruz

Ve pastayı buzdolabına kaldırıyoruz

2 ,5 su bardağı süt ve bir paket çikolata sosu bir tencereye alıp karıştırıyoruz

Ocağa alıyoruz ve kaynama noktasına gelene kadar karıştırıyoruz

Pişen çikolata sosu ara ara karıştırıyoruz soğutuyoruz

Çikolata sosu soğumadan dökersek krem santiyi eritiyor

Pastayı buzdolabına kaldırıyoruz ve en az 4-5 saat dinlenmeye bırakıyoruz

Kare dilimlere ayırıyoruz ve servis tabağına alıyoruz

Ağlayan pasta hazır

Afiyet olsun 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın