medyauzmani.com

Bayatlamayan Tatlı Tuzlu Kurabiye – Leziz Yemeklerim

Günlerce tazeliğini koruyan ağızda dağılan bir kurabiye yapıyoruz

Bir kabın içine oda sıcaklığına gelmiş margarini alıyoruz

Bir adet yumurtanın sarısı içine akını dışında kullanmak için bir kasenin içine alıyoruz

Sırasıyla sıvı yağ, yumurta sarısı, hindistan cevizi, tarçın, mahlep, sirke,tuz, pudra şekeri alıp elimizle yoguruyoruz

Azar azar un ilavesi ile birlikte kabartma tozunu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz

Hamurdan 32 adet küçük parçalar koparıp elinmizde yuvarliyoruz

Dikdörtgen şeklinde yuvarliyoruz.Susam ve çörek otunu karıştırıyoruz

Hamurları önce yumurta akına sonra susama batırıp tepsiye diziyoruz ,bir bıçak yardımıyla tam ortasına çizik atıyoruz

180 C ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz

Tatlı tuzlu şaşırtma kurabiye hazır

Afiyet olsun 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın