Ahududu pekmezi – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Yazlığınızı inşa etmeye başladığınızdan beri, evde serinletici içecekler yapmak kaçınılmazdır. Bu tarif aslında, üzerinde çalıştığım bir iş için yapacağım bir fotoğraf çekimi için kullanacağım donmuş meyveleri erken çözdüğümde ortaya çıktı.

Yapması o kadar kolay ve tadı o kadar başarılı ki çok beğeneceğinize eminim. Tabii bu şerbeti taze ahududu ile de hazırlayabilirsiniz ama taze ahududu İstanbul’da çok pahalı. Bugün gittiğim köy pazarında o kadar rahatlatıcıydı ki, kendimi iyi hissetmedim desem yalan olur.

Ahududuların bir diğer güzelliği de şerbete verdiği mükemmel rengin kaynamaya başlayınca rengine dönmesi ve sonunda bu göz alıcı kırmızı renge ulaşmasıdır.

Benim önerim her zamanki gibi buz ve soda ile servis etmeniz. O zaman tadını çıkar 🙂

Aşk…

Ahududu şerbeti tarifi malzemeleri

    1 paket dondurulmuş ahududu veya 450 gr taze ahududu 1 su bardağı (115 gr) toz şeker 1 karanfil 1 çubuk tarçın 1,5 litre su

Böğürtlen şerbeti tarifi nasıl yapılır?

Çilekleri orta boy bir tencereye alın, üzerine toz şeker ekleyin ve suyunun çıkması için bir saat bekleyin. Tencereye su, karanfil ve tarçın çubuklarını ekleyin. Orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayınca altını kısın ve kısık ateşte 10 dakika daha kaynamaya bırakın. Soğuttuğunuz şerbeti tencereye süzün ve şerbetini ayarlayın. Buzdolabında soğutulmuş olarak servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın