akasya nasıl yapılır – Tarifler.net.tr – Pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Acuka tarifi de en basit hali ile evden eve pek çok meze/kahvaltı için damak tadına göre farklı şekillerde yapılan tariflerden biridir. Salçanın yapısını sevmediğim için mutlaka kavuruyorum. Baharatları isteğinize göre arttırıp azaltabilirim. Bu tarifte en önemli şey salçayı tuzlamak, özellikle biberler çok tuzlu ise biberi azaltıp salça miktarını artırabilirsiniz.

Ekmeği çıkarıp, cevizleri doğrayın veya havanda dövüp topak şeklinde servis edebilirsiniz. Ayrıca buzdolabında hava almayan bir kapta uzun süre saklanabilir.

Ayrıca diğer meze tarifleri videolarımız olan haidari ve muhammara videolarımızı da izleyip fikir edinebilirsiniz.

Beni Instagram’da @Mutfaksirlari takip etmeyi ve bol bol yorum bırakmayı unutmayın!

Hoşgeldiniz

akasya nasıl yapılır Tarif malzemeleri

    1 çay bardağı salça 1 çay bardağı biber salçası 2-3 diş sarımsak 1 su bardağı ceviz 4-5 parça et veya kruton ½ çay bardağı zeytinyağı Karabiber, kırmızı biber, kimyon Tuz Salça tuzlu ise ekleyin ( isteğe göre kuru) fesleğen ve kekik) isteğe göre nar ekşisi

akasya nasıl yapılır Tarifi nasıl yapıyorsun?

Tavaya zeytinyağını alıp salçayı ekleyin ve orta ateşte 5 dakika salça kokusu çıkana kadar soteleyin. Kavrulan salçaya baharatları ekleyip bir dakika daha soteledikten sonra ocaktan alın. Cevizleri, sarımsağı ve eti mutfak robotunda çekin. Sıcak domates salçasını ekleyin ve karıştırın. Kıvamı için biraz nar ekşisi ve gerekirse zeytinyağı ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız akkayı buzdolabında dinlendirdikten sonra üzerini cevizle süsleyip servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın