Akşam yemeği için en pratik patlıcan ve kırmızı biberli meze tarifi



Patlıcan, Türk mutfağının en popüler sebzelerinden biridir. Ayrıca iyi kızartılmış, musakka ve tabii ki garnitür …

Mutfağımızda kızartarak, haşlayarak veya pişirerek servis ettiğimiz birkaç sebzeden biri olan patlıcandan birçok meze çeşidi yapılır. En ünlüsü elbette patlıcan ve kızarmış yoğurtla servis edilir. Ancak sunacağımız tarif, diğer kırmızı biberlerle hazırlanan patlıcan mezelerinden tamamen farklı ve lezzetli.

Mayonez ve limonla hazırlanan yoğurt sos, mezenin tadını bir adım öteye taşıyor. Üstelik sadece meze olarak değil, harika bir kahvaltı sosu olarak da yenebilir. Umarız denediğinizde beğenir ve sevdiklerinizle paylaşırsınız. Afiyet olsun!

Dersler

  • 1 kavanoz közlenmiş patlıcan
  • 1 kavanoz közlenmiş kırmızı biber
  • 1/2 demet maydanoz
  • 2-4 diş sarımsak

sos malzemeleri

  • 1 kase yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 5-6 damla limon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

en iyi malzemeler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • acı biber

yapılışı

İlk olarak közlenmiş patlıcanları bir kaseye alın. Küçük küpler halinde kestiğiniz közlenmiş biberi ekleyin. Ardından ince kıyılmış maydanozu ve büyüklüğüne göre 2 veya 4 diş ezilmiş sarımsağı ekleyin.

Süzme yoğurt sosu biraz sulandırdıktan sonra mayonez, limon suyu, karabiber ve tuzu ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra patlıcan karışımını üzerine dökün ve iyice karıştırın. Daha sonra servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı gezdirin. Son olarak pul biberle süsleyin.

Yorum yapın