Ali Paşa Köfteli Pilav Tarifi için,
Kıymayı bir kaseye alalım.
Soğanı dolaba koyun, kırıntıları, yumurtayı, tuzu ve baharatları koyun ve her şeyi iyice ovalayın, sonra 3-4 saat dinlendirin veya gece ovalayın ve ertesi gün pişirin.
Pirincimizi güzelce yıkayıp nişastasını çıkaralım.
Suyunu süzüp bir süre dinlendirdikten sonra bir tavaya sıvı yağı dökün ve erişteleri rengi değişene kadar biraz kızartın.
O halde tereyağını koyup pilavı ve tuzu dökelim ve biraz kızartalım.
Kavrulmuş pirincin içine sıcak su dökelim, limon suyu ve şekeri dökelim, karıştıralım, kapağını kapatıp kaynayınca altını kısalım, bu şekilde pişirelim ve pişince iyice bırakalım.
Dinlenen etlerimizi yuvarlak hale getirdikten sonra biraz unla kaplıyoruz (yaptığımız etler tepsiye yapışmasın diye tepsiye biraz un koyuyoruz) ve 3 yemek kaşığı sıvı yağda kızartıyoruz.
Kızartma yaparken kaşığı hareket ettirmeden tavayı ısıtalım.
Daha sonra sıvı yağ ve salça ilave edilerek az su ile pişirilir. (1 su bardağı kadar)
Beş dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alıyoruz.
Daha sonra etimizi derin bir tabağa koyduktan sonra pişirip pişirdiğimiz pirincin üzerine bastırıp her yerine eşit şekilde koyuyoruz.
Yavaş yavaş servis tabağına alın. Dilerseniz kek kalıbına pirinçleri bastırarak yayıp servis tabağının altına çevirerek köfteleri sunuma hazır hale getirebilirsiniz.
Bu şovu nasıl yapacağımız size kalmış 💫
Ali Paşa Köfteli Pilav hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]