Alıç Sirkesi – En Sevdiğim Yemek

Alıç sirkesinin faydaları saymakla bitmiyor!

Özellikle kalp rahatsızlığı olanlarda, kalp rahatsızlığından sonra, ritim sorunu yaşayanlarda, kansızlık sorunu yaşayanlarda, sonrasında meyve ve sirke yemek faydalıdır.

1 kg. Bir ölçü alıç veriyorum, daha çok kazandıkça aletleri de aynı oranda arttırabilirsiniz.

İlk olarak alıçların yaprakları çürük yapraklar ve deri ile yıkanır, bol suda iyice yıkanır, yıkandıktan sonra alıçları yok etmek için 1/2 bardak elma sirkesi çayına 1 saat kadar batıralım.

Alıçları bir saat sonra süzüp yıkayalım ve 1 gün oda sıcaklığında bekletelim.Buradaki amaç, sirkeyi yapmak için gerekli olan bakterilerin bir kısmının bulunduğu sirkeli suya koyduğumuzda alıçların üzerindeki kalıntıları temizlemektir. Sunmak. girilmesini ve işlemde mukavemeti de sağlayacak bakteri oluşumlarının yenilenmesini sağlar.

Ertesi gün alıçları ezip bir kavanoza dolduralım, 1/2 su bardağı elma sirkesi, 1/2 su bardağı tavuk suyu, 1/2 su bardağı bulgur çayını ilave edelim.

Suyu alıçla aynı şekilde koyuyoruz 1/2 kavanoz alıç için kavanozu suyla dolduruyoruz. Ben üç kavanoz yaptım ve geçen sene yaptığım sirkenin anası sirkeyi kullandım sonraki sirke yapılana kadar sirkenin anasını sirke içinde bekletebilirsiniz.

Benim gibi sirke anası kullanıyorsanız mayaya herhangi bir şey eklemeyin.

Su ile doldurduktan sonra kavanozun ağzına tülbent koyup nefes almasına izin veriyoruz, 15-20 gün boyunca her gün karıştırıyoruz.

20 gün sonunda her lt. Bir tatlı kaşığı kaya tuzu ekleyelim. İki üç gün daha karıştırmaya devam edelim ve tuzun erimesini sağlayalım.

20 gün daha bekleyip stres atalım.

İçmesi ve yemesi için kendi alıç sirkesini yapanlara afiyet olsun..

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın