medyauzmani.com

Balonlu Ekmek (Pide) Tarifi.

Döner, sandviç, tantun gibi güzel yemekler yapabilirsiniz ve bu ekmekler çok lezzetli 👌 Bu boyutlarda 12 ekmek buldum, buzdolabına koyup istediğiniz zaman taze yiyebilirsiniz.

Balon Ekmeği (Pide Ekmeği) tarifi için derin bir kaba ılık süt ve su alınır.

Maya şeker ve tuzla karıştırılır, yoğurt ilave edilir, yavaş yavaş un ilave edilir, hamur yuvarlanır ve üzeri kapalı bir saat mayalanmaya bırakılır.

Bu sürenin sonunda kazınarak toplanır ve tekrar hafif toz serpilir. 12 eşit bezeye bölün.

Un serpilmiş merdane ile 12 cm kalınlığında açılır (hamurun boyutunu ve kalınlığını resimlerde görebilirsiniz)

Geniş bir fırın tepsisine yağlı kağıt serilir.

230 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. 10 dakika pişirin.Isıttıktan sonra kontrol edin.

Fırından çıkardıktan sonra fazla unu almak için bir fırçayı suya batırabilir, temizleyebilir, üzerini örtebilir ve yumuşamasını bekleyebilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın