Alman pastası ile ilk deneyimim, görsel olarak mükemmeldi. Ama pasta biraz sertti. Daha sonra neden bu kadar zor olduğunu anladım. Sabah erkenden kalkıp kahvaltı için Alman çöreği yapmaya karar verdim. Çırpmakla uğraşmaktansa kek malzemelerimin hepsini ekmek makinesine koyayım dedim kendi kendime ve pişmeyen hamur programında karıştırdım. Haydi Alman pastası 🙂 Ama her şey planlandığı gibi gitmeyebilir…
Program 15 dakika sürdü ve pürüzsüz bir karışım çıktı. Makine karıştırmayı yaparken hiç başından ayrılmadım, kapağı bebek gibi açık, kafam neredeyse makinenin içinde. Hamur cıvık olunca bir su bardağı un daha ekledim. Sonra 3 ölçü un ve 5.5 ölçü una ihtiyacım vardı. Sonuç olarak, çok fazla un, daha az kabartma tozu vardı ve kek çok sıkıydı. Siz siz olun benim kadar seçici olmayın 🙂
herkes için sevgi…
İçerik Tablosu
alman pankek tarifi malzemeleri
kek için:
- 2 yumurta (oda sıcaklığında) 2 yemek kaşığı margarin 1 çay bardağı şeker 1 çay bardağı süt 3 çay bardağı elenmiş un 1 çay bardağı kabartma tozu
krema için:
- 2 su bardağı süt 1 yumurta 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı margarin 1 paket vanilya
Alman gözleme tarifi nasıl yapılır?
Önce yumurta ve şekeri oda sıcaklığında kar gibi olana kadar çırpın. Ardından un, margarin, süt ve kabartma tozunu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru yuvarlak veya kelepçeli kalıba dökün ve önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Kek pişerken margarin ve vanilya hariç krema malzemelerini bir sos tenceresine veya küçük bir sos tenceresine alın. Kaynayana kadar karıştırın. Krema kaynayınca margarini ve vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın. Pişen kekin sıcaklığını ekleyip soğuyan keki ikiye bölüp içine kremayı sürüyoruz ve üzerine pudra şekerini serpiyoruz. Dilerseniz benim gibi şekerlemelerle süsleyebilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]