Anadolu Bakliyat Çorbası Anadolu Bakliyat Çorbası Nasıl Yapılır
Bol vitaminli lezzetli bir çorba yapıyoruz.
1 yemek kaşığı kırmızı mercimek, 1 yemek kaşığı yeşil mercimek, 1 yemek kaşığı pirinç, 2 yemek kaşığı yıkanmış bulguru tencereye alıyoruz.
5 su bardağı su ekleyip 30 dakika kısık ateşte pişirin.
1 su bardağı yoğurt, yumurta sarısı ve bir yemek kaşığı unu bir kaba alın ve pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırın.
Çorba suyundan bir kepçe ile yoğurdun içine atıp yoğurdu karıştırıyoruz.
Yoğurt karışımını çorbaya ekleyin.
Soğanı soyun ve küçük küpler halinde kesin
Doğranmış soğanları 4 yemek kaşığı sıvı yağ ile bir tavaya alıp soğanlar yumuşayana kadar kavuruyoruz, 1 yemek kaşığı kırmızı biber, 1,5 yemek kaşığı kuru nane ve 1/2 çay kaşığı karabiberi ekleyip karıştırıyoruz.
Sıcak çorbaya ekleyin ve karıştırın
Bu noktada tuz ekleyin
Sosu daha kıvamlı hale getirmek için bir bardak daha sıcak su ekleyip ocaktan alıyoruz.
Anadolu çorbası hazır
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]