Antep Çorbası tarifi için öncelikle doğranmış etleri tencereden alalım.
Biraz tuz serpip rengi dönene kadar pişirelim.
Suyumuzu alıp 10 dakika kaynatalım.
Sıcak suyun içerisine merdane ve bezelyeleri ekleyip bir süre bu şekilde kaynatalım.
Rulo ve bezelye yumuşaksa ocağı kapatın.
Başka bir tencereye eritilmiş yoğurt, 1 yemek kaşığı un, bir yemek kaşığı sıvı yağ, bir yumurta ve biraz tuz ilave edilerek karıştırılır. Ocağı açalım. Baloncuklar oluşana kadar baloncuk bırakmadan karıştırın (yoğurt kesmeyin)
Ardından yoğurdu yavaş yavaş suya ekleyelim.
Küçük bir tavada yağı ısıtıp naneyi kavuralım. Çorbamızı aktaralım.
Anep Çorbası hazır.
Deneyecek olanlara bol şans 😉.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]