Ankara (Pilavı) Tava Tarifi İçin,
Eti tencereye alıp ara ara karıştırarak ateşi çıkana ve ocağın altını alıncaya kadar pişirelim.
Şimdilik soğan ve biberi küçük küçük doğrayalım.
Domatesin kabuğunu soyup küçük küçük doğrayalım.
Sularını çeken etin üzerine tereyağı ve sıvı yağı döküp kızarttıktan sonra soğan ve biberleri alıp kavurmaya devam edelim.
Son olarak domatesi, baharatları, tuzu ekleyip kısık ateşte pişirin.
Etler pişerken tavaya sıvı yağı dökün ve şehriyeleri rengi değişene kadar pişirin.
Etin içine şehriyeyi yayalım ama karıştırmayalım son olarak su ekleyip erişteler yumuşayana kadar pişirelim ve ocağı kapatalım.
15-20 dk. Dinlenirken servis yapabilir ve tadını çıkarabilirsiniz. 👌😋🍴
Ankara (Pilavı) Tavamız hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]