medyauzmani.com

Tahinli Puf Donut – En Sevdiğim Yemek

Merhaba☺️

Bu tarifi buldum ve diğer tarifleri unuttum 🙈 Şimdi bu tarifle kurabiye, kek ve çörek yapıyorum. Hamuru esnek bir şekilde yapmak kolaydır ve zordur. Ayrıca çok güzel şiştiği için ipi ipten ayırıyor😍 Tam tersine çok iyi değerlendirilmelidir. Ama bir tarif yazmam lazım 🙈😬

Tahinli Puf Böreği tarifi için mayalı malzemeler bir kaba alınır ve bir defa 15 dakika karıştırılır ve dinlenmeye bırakılır.

Unu yavaş yavaş yapmak için hamur malzemeleri mayaya eklenir ve yumuşayana kadar yoğrulur.

Kabın ağzı gerilir ve ılık bir yerde bir saat mayalanır.

Tezgah yağ ile doldurulur.

Mayalı hamurdan turuncu renkli toplar yapılır.

Yağ sayacı üzerinde rulo ile plaka şeklinde açılır.

Tahin, şeker ve yağ bir kapta karıştırılır.

Hamuru kaşıkla alıp elinizle hamurun her yerine yayın.

Haç kendi etrafına sarılır ve sarılır.

Tepsiye dizilir ve üzeri kapatılır.

Tepsi mayası için yarım saat bekletilir.

Yumurta sarısı ile yıkanır, susam ve tarçın serpilir ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.

yemek istiyorum☺️

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın