medyauzmani.com

pirinç şehriye tarifi



Pirinç pilavı Türk mutfağında en çok tüketilen garnitürdür. Hemen hemen her sofrada, her yemeğin yanında yerini alır. Ayrıca bir bölgeden diğerine tamamen farklı pirinç pilavı tarifleri var.

Sizlere sunacağımız tarif, aroması ve tadıyla beğeni toplayan erişteli pilav. Pirinç eriştesi çok kolaydır. Ancak yağdan daha fazla tereyağı ekleyerek eriştelerin lezzetini ortaya çıkarabilirsiniz. Açıklamamız kesinlikle doğrudur. Umarız denediğinizde beğenirsiniz.

Dersler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1/2 su bardağı erişte
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı su/tavuk suyu

yapılışı

Öncelikle tavaya sıvı yağları ekleyin. Tereyağı eriyince şehriyeleri ekleyin ve koyulaşana kadar kavurun.

Tuzlu suda ıslatılmış ve önceden süzülmüş pirinci koyu erişteye ekleyin.

Tuz ekleyip 4-5 dakika kavurun. Ardından sıcak su veya tavuk suyunu ekleyin. Birkaç kez karıştırdıktan sonra kapağı kapatın. Kaynamaya başladıktan sonra ısıyı azaltın.

Suyu bitince ocaktan alın. Fermantasyon için kapak ile kase arasına bir kağıt havlu yerleştirin. Fermantasyondan 10-15 dakika sonra servis edebilirsiniz.

pirinç şehriye önerisi sunumu

Yoğurt ve tzatziki pirinç eriştesi için daha uygundur. Ana yemek olarak sote tavuk, sote dana eti veya musakka da servis edebilirsiniz.

Yorum yapın