Anneannemin Tarhana Çorbası – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu çorba Delphin’de tattığımız lezzetlerden biriydi. Cihan Şef tarifi açıklayınca çok şaşırdım. Benim gibi çorba yapmaya malzemeleri kavurarak başlayan biri için şaşırtıcı derecede güzel oluyor. En sevdiğim özelliği içinde bir damla yağ bile olmaması…

Bu tarifi dün akşam evde kendim denedim. Cihan Aşçı’nın tarifinde 5 bardak deniyordu ama kullandıkları yoğurt büyük ihtimalle bizim evde kullandığımız yoğurttan dolayı daha koyu ve biraz daha sulu oldu. Bu nedenle daha koyu bir kıvam seviyorsanız çorbayı dört bardak su ile hazırlamaya başlayın. 1 su bardağı hazır sıcak su ile yoğunluğunu ayarlayabilirsiniz.

Ayrıca 2 adet yeşil dolmalık biber kullandı ve ben tatlı ve eşsiz tadını sevdiğim için 1 adet kırmızı biber kullandım. İçenler için közlenmiş biber kullandığımı sandı 🙂

Baharat ve yoğurt karışımı güzel bir tat veriyor çorbayı denemenizi tavsiye ederim. Başlangıç ​​noktam büyükannemin tarifi ama içindeki zencefil tozu biraz fark yarattı.

Fırında parmesan peyniri ve taze kekikli ekmek ile servis edebilirsiniz.

Aşk…

Anneannemin tarhana çorbası tarifi için malzemeler

    2 yemek kaşığı un 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 1 tatlı kaşığı taze bahar 1 tatlı kaşığı çörek otu (istenirse havanda ezilebilir) 1 tatlı kaşığı toz zencefil 1 kırmızı biber 1 kırmızı biber 7 yemek kaşığı 4-5 su bardağı ayran tuz

Anneannemden tarhana çorbası tarifi nasıl yapılır?

Orta boy bir tencereye un, karabiber, toz kırmızı biber, yenibahar, çörek otu ve öğütülmüş zencefili alın. Üzerine yoğurdu ekleyip güzelce karıştırın. İnce kıyılmış biberi de tencereye ilave edin. 4 su bardağı su ekleyin ve karıştırın. Karıştırın ve orta ateşte pişirin. Kaynadıktan sonra tuzunu ekleyin (kıvamına göre su ekleyebilirsiniz) ve blenderdan geçirin. 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın