Hilal hanımın sağlığı sizin elinizde. Açıkçası içli köfte tarifinize bayıldım ve fotoğraftaki makyaj da harika. Gözleri doldurur.
İçerik Tablosu
Antakya Usulü Köfte için Malzemeler
250 gram çiğ kıyma
1 yemek kaşığı biber salçası
2,5 su bardağı ince bulgur
2 çay kaşığı tuz
1 yumurta
Yeterince su
içeri:
250 gram yarım yağlı dana kıyma
2 orta boy soğan
150 gram ceviz
7-8 dal maydanoz
tuz, kimyon, karabiber
İçli köfte tarifi ile Antakya usulü köfte nasıl yapılır?
Kıymayı üzerine taneler yapışmayacak şekilde güzelce kızartalım. Soğanı yemeklik doğrayıp ayrı bir kapta kavurun. Sonra kıymaya ekleyin. Üzerine cevizi ekleyip biraz daha kavuralım. Kıyılmış maydanozu ekleyin ve soğumaya bırakın.
İnce bulguru bir kaba alıp kıymayı, salçayı ve yumurtayı ilave edelim. Hamuru yavaş yavaş suya dökerek hazırlayalım (bulgur suyu çekeceği için çok kuru olmayacak hafif ıslak bir hamur olacak) ve ardından bulgur hamurunu ikiye bölelim.
Yağlanmış tepsinin en altına bir parça olacak şekilde yerleştirelim. Ortasına iç harcı dökelim. Diğer hamur parçasını da üzerine kapatıp bastıralım. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede altın rengi alana kadar pişirin. (Fırına koyduktan 15 dakika sonra üzerine biraz su serperek tekrar pişirelim)
Üzeri kızarana kadar pişirmeniz yeterli, daha fazla pişirilirse kuruyabilir.
Afiyet olsun 🙂
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]