Arabaşı Çorbası (Burdur Yöresi) – En Sevdiğim Yemek

Arabaşı Çorbası tarifi için önce kaynayan suyu hamur tenceresine koyun, mısır ununu ekleyin ve bir çırpma teli ile karıştırın.

Orta ateşte 10 dakika. Aşçı, ara sıra mucit.

Bu karışımı bir fırın tepsisine dökün, üzerine karıştırın ve soğumaya bırakın (Kek kıvamından biraz daha kalın)

Bir tencereye iki yemek kaşığı sıvı yağ ve mısır unu ve buğday ununu koyup rengi değişene kadar pişirin.

Kızaran unu ocağa alın ve üzerine üç parmak geçecek kadar soğuk su ilave edip inceltin.

Başka bir tencereye iki litre kaynar su koyun ve kavrulmuş un karışımını ekleyin ve kaynatın.

Soğanları yağda kızartın ve doğrayın.

Üzerine haşlanan tavukları koyun, kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.

Tavuklar hafif pişince salçayı ekleyip iyice pişirin.

Tavuğun üzerine kaynattığımız unun kavrulmuş suyunu ekleyip 10 dakika pişirin Arabaşı çorbası hazır.

Bir tabağa bir fırın tepsisine bir parça hamur koyun ve üzerine bol sos koyun ve servise hazır.

Biraz sert ama çok lezzetli.

Resimleri yapıldıkları sıraya göre koydum.

yemek ister misin 😊

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın