medyauzmani.com

Arnavut ciğeri – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Arnavut ciğeri nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 18 yorum var. Tarif ipuçları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk ciğeri, ciğer kızartması, ciğer pişirme püf noktaları, ciğer kızartması, tava ciğeri nasıl yapılır, dana ciğeri, kuzu ciğeri, kuzu ciğeri, meze ciğeri, patatesli ciğer, patates ciğeri ile pratik tarifler

28 4 5 1

Arnavut ciğeri mezelerin kralıdır. Kimi çok sever tadından vazgeçemez kimisi benim gibi yapar ama yemez 🙂

İnsan, yemediği bir şeyi yaptığında da hakkını vermelidir. Bu tarifi nasıl tarif ederiz? Ailemden öğrendiğim mutfak sırlarını sizinle paylaşayım.

Yumuşak ve lezzetli bir karaciğer için:

    Karaciğer tavuk ciğeri değilse zarı ve sinirleri temizlenmelidir. Sıcak ve bol yağ ile pişirilmelidir. Ciğer 1-1,5 dakikadan fazla pişirilmemelidir. Aşırı pişirmenin karaciğeri sertleştirdiğini unutmayın. Daha lezzetli bir ciğer için başka bir tavaya az miktarda kızartma yağı alınmalı, kırmızı biber eklenmeli ve biraz kavrularak pişen ciğer üzerine serpilmelidir.

Arnavut ciğeri tarifi malzemeleri

karaciğer için:

    500 gram dana, kuzu veya tavuk ciğeri Yağ (kızartma için) 2 su bardağı un Tuz

dekorasyonlar:

    2 orta boy patates, yağ, 2 orta boy soğan, tuz, maydanoz

Arnavut ciğeri tarifi nasıl yapılır?

Süsleyin: Önce soğanları piaz şeklinde (yarım ay şeklinde) doğrayın ve tuzla ovun. Acısı çıkan soğanı yıkayıp süzün. İnce kıyılmış maydanozu ekleyin ve iyice karıştırın. Patatesleri soyun ve küpler halinde kesin. Kızgın yağda 3-4 dakika kızartıp kağıt havlu serili bir tabağa alın.

karaciğer:

Kuzu ciğeri kullanacaksanız ciğer zarını soyun, sinirlerini temizleyin ve küçük küpler halinde doğrayın. Bir torbada iki bardak un ve biraz tuzu karıştırın. Ciğer küplerini bu poşete alın ve unla karıştırın. Ciğerlerdeki fazla unu süzmek için bir elek içine koyun ve tekrar sallayın. Yağı fritözde ısıtın. Ciğeri kızgın yağda 1 dakika karıştırarak pişirin. Bir süzgeçten geçirin. Kızarmış patatesleri ekleyin ve karıştırın. Soğan ile servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın