Arpa Erişte Yoğurt Çorbası – En Sevdiğim Yemek

Öncelikle bir tencereye 1,5 litre suyu koyalım, kaynamaya başlayınca 1 su bardağı arpa şehriyeyi ilave edelim, ara sıra karıştırarak 15 dakika pişirelim.

Bu arada başka bir kapta 5 su bardağı yoğurdu, bir yumurtayı, 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 tatlı kaşığı unu ekleyip blender ile karıştırın.

Üç su bardağı suyu tencereye alıp yavaş yavaş baharatlara ekleyelim.

Yoğurdun kesilmemesi için suyu yavaş yavaş dökün.

Tüm yoğurtlu sosları arpa şehriyelerin olduğu tencereye aktarın ve üzerine 3 tatlı kaşığı tuzu ekleyip kaynayana kadar sürekli karıştırın.

Karıştırmayı bırakırsanız yoğurt kesilecektir, bu nedenle düzenli olarak karıştırın.

Kaynamaya başlayınca sos tenceresine 2 tahta kaşık yağa biber ve naneyi koyun ve sosu ilave ederek 2 dakika pişirin.

Arpa Erişte Yoğurt Çorbamız servise hazır, afiyet olsun 🙂

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın