Eski şirketimde öğle yemeği için dışarı çıkabildiğimde gittiğimiz bir restoran vardı. Ne zaman gitsem o gün dışarıdaysa kendime arpa pilavı ısmarlardım.
3 yıllık evliyim, ne zaman eşime “bu akşam şehriye pilavı yapalım” dediğimde hayır, yapmayalım derdi. Pazar günü gitar çalmasından faydalanarak sessizce mutfağa girdim 🙂 Bence bugün kesinlikle arpa pilavı yapılacak.
Ben mantarlı sucuk, pepperoni ve taze patates (taze Kıbrıs patatesi) pişirdiğim için arpa pilavına biraz tat katmak istedim. İçine biber ve mantar ekleyerek çok harika bir tat elde ettim. Yumuşacık etli böreklerin yanına sade arpa pilavı yapmanızı tavsiye ederim.
Şimdi soracaksınız eşiniz pirinç yedi mi? söylemek. Ne kelime yemek, bayıldım 🙂
Bundan sonra evde bol bol şehriye pilavı pişecek 🙂 Sevgilerimle….
İçerik Tablosu
Arpa Pirinçli Noodle Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı şehriye 3 su bardağı sıcak su 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tavuk veya et suyu
İsteğe bağlı olarak:
- 1 tatlı kırmızı biberin yarısı 2 mantar
Arpa Pirinçli Noodle Tarifi nasıl yapılır?
Teflon tavayı tereyağ ve sıvı yağ ile ısıtın. Şehriyeyi ekleyin ve şehriye rengi değişene kadar orta ateşte kızartın. Tavuk suyunu ekleyin ve karıştırarak bir iki dakika daha kavurun. Renkli eriştelere 3 su bardağı su ekleyin ve karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte suyunu salıp çekene kadar (arada karıştırarak) pişirin. Harmanlanan pirinci kısık ateşte suyunu tamamen çekene kadar yaklaşık 6-7 dakika pişirin ve ocaktan alın. 10 dakika kadar ıslattıktan sonra servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]