Merhaba sevgili arkadaşım,
Geçtiğimiz yıllarda erişteli bulgur da pazarlarda satılmaya başlandı. Uzun zamandır bu bulgurdan bulgur pilavı yapıyorum. Hatta evde en sevdiğim pilavlardan biri oldu 🙂 Geçen gün kahvaltı için bir şeyler hazırlarken kavanozda çok az arpa şehriye kaldığını fark ettim. Arpa çorbasından domatesli pilava bayıldığım için hemen tuttum 🙂
Biz iki kişiyiz ama elimde erişte, bulgur pilavı dört kişilik çıktı. İki gün boyunca bol sarımsaklı yoğurt ve turşu ile yedik 🙂
Pilavlarda tereyağı ve zeytinyağı karışımını seviyorum. Dilerseniz sadece zeytinyağı veya sadece tereyağı kullanabilirsiniz. Pirincin lezzetini arttırmak için et suyu, tavuk suyu veya sebze suyu da kullanabilirsiniz.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Aşk…
İçerik Tablosu
Arpa şehriyeli bulgur pilavı tarifi için malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 küçük kuru soğan 1 yemek kaşığı salça 1 çay bardağı arpa maltı 2 çay bardağı pirinçlik bulgur 6 çay bardağı su (et, tavuk veya sebze suyu) Tuz ve karabiber
Arpa şehriyeli bulgur pilavı nasıl yapılır, tarifi?
Tereyağı ve zeytinyağını orta boy bir tencereye koyun. Üzerine ince kıyılmış soğanı ve bir çay bardağı arpa ilave edip şehriye ve soğanı pembeleşinceye kadar soteleyin. Sarımsağı ekleyin ve tamamen karışana kadar soteleyin. Bulguru ekleyin ve bir dakika daha soteleyin. Sıcak suyun tamamını (et, tavuk veya sebze suyu) dikkatlice tencereye ekleyin ve karıştırarak tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Pişen pilavı kapağı kapalı olarak 10-15 dakika dinlendirip servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]