Arpa şehriyeli pirinç pilavı – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Ailecek pirinç pilavını çok seviyoruz ama eşimin pilav sevgisi çok farklı. Daha önce bu kadar pişirmemiş olsak da ramazan ayı yaklaşırken yeni menülere alternatif olarak bir pilav tarifi daha eklemek istedim. Erişte ile kısmet pilavıydı.

Baldo pirincimin standart boyutta kalmasını özellikle seviyorum ve pirincimi her zaman ılık suda yıkayıp saklıyorum. Bu şekilde, her zaman 1 ila 1,5 kısım su oranını koruyorum.

İki kişilik pilav yapmak isteyenler tarifteki miktarın yarısını kullanabilir.

Tariflerimi benimle Instagram’da paylaşmayı ve Instagram sayfamı takip etmeyi unutmayın 🙂

Aşk…

Arpa Pirinçli Noodle Tarifi İçin Malzemeler

    2 su bardağı pilavlık pirinç 3 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 su bardağı Türk kahvesi Arpa maltı 3 su bardağı + yarım çay bardağı Sıcak su Tuz

Pirinç arpa şehriye tarifi nasıl yapılır?

Pirinci ayıklayın, bir kevgir içine atın ve nişastası bitene kadar 2-3 suda yıkayın. Ilık suda ıslatın, 15 dakika bekletin, tekrar bol su ile yıkayın ve iyice süzün. Tereyağını ve sıvı yağı tavada karıştırarak eritin, şehriyeyi ekleyin ve hafif kahverengileşip kokusu çıkana kadar soteleyin. Pirinci ekleyin ve camsı hale gelene ve artık birbirine yapışmayana kadar soteleyin. Üzerine sıcak su ve tuzu ilave edip harlı ateşte üzerini geçecek kadar, üzerini kapatınca kısık ateşte pişirin. Suyunu çekince altını kapatın ve kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlendirin. Servis yapmadan önce karıştırın ve tabaklara aktarın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın