Çok faydalı geleneksel bir tatlı olan aşure yapmak için 1 gece önceden hazırlıklara başlıyoruz.
Buğdayı tencereye alıp duru suyu çıkana kadar yıkayıp 2 parmak çıkacak kadar su ekleyip kapağını kapatıp 15-20 dakika pişiriyoruz. Kapağı açmadan sabaha kadar bekliyoruz.
İki su bardağı bezelye ve kuru fasulyeyi ayrı kaplara su ekleyerek ıslatıyoruz.
Kuru kayısı ve kuru incirleri ince ince kıyın
Ertesi gün fasulye ve bezelyeleri haşlayıp köpüğünü alıp kaynatıyoruz.
Fasulyeyi 10 dakika, bezelyeyi 20 dakika düdüklü tencerede pişiriyoruz.
Çaydanlığa su koyup kaynatıyoruz.
Akşamları pişirdiğimiz buğday, sabahları en iyisidir.
Ocaktan bir tencere alıp buğdayı pişiriyoruz.
Bir su bardağı pirinci yıkayıp tencereye koyun.
Kuru üzümleri güzelce yıkayıp sıcak buğdayın üzerine döküyoruz.
Bu sırada cezveden aldığımız sıcak suyu tencereye ilave ediyoruz.
Bir tencereye kuru kayısı koyuyoruz
Portakalı çok derin olmayacak şekilde kabuğu ile kesip tencereye ekliyoruz.
Elmaların kabuklarını soyun, ince ince doğrayın ve ekleyin.
Varsa 2-3 karanfil ekleyin.
Dibe yapışmaması için ara ara karıştırıyoruz.
Son olarak doğranmış kuru incirleri ekleyin ve beş dakika pişirin.
Aşuraya yavaş yavaş şekeri sistematik bir şekilde karıştırarak döküyoruz.
Şekerimizle kaynatıp kıvam aldıktan sonra bir kaba bölüyoruz.
Üzerlerine tarçın serpip dilediğiniz gibi süsleyin.
Karmaşık görünen aşureyi basit bir şekilde pişiriyoruz.
Aşure hazır
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]