Aşure Pastası – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Yoğun bir haftanın ardından bugün biraz evde kalıp işleri halletmeye karar verdik. İki kişi içeri girince işler düşündüğümüzden çabuk bitti. Geçen hafta yaptığım ziyarette tadına baktığım Aşur keki tarifini de denemeye karar verdim.

Adı başta biraz ilginç geldi, içinde ne var diye düşünebilirsiniz 🙂 Aşure bol malzemeli ve kuru fasulyeli bir tatlı ama bizim pastamızda fasulye yok. Bunun yerine Aşure’den arta kalan incir, ceviz, kayısı, fındık, antep fıstığı ve üzüm vardır. Tabii ki, bir hindistancevizi-tarçın rendesi vazgeçilmezdir.

Aşureden kalan kuruyemiş ve kuru yemişleriniz yoksa kayısı ve ceviz ile karışık kuruyemişleri deneyebilirsiniz. Özellikle kuru yaban mersinli olanlar süper bir lezzet veriyor ve kuru meyveler zaten dilimlenmiş olduğu için bunlarla uğraşmak zorunda kalmıyorsunuz.

Daha önce uzun uzun pasta yapmanın püf noktalarını yazmıştım. Pasta yapmakta zorlanıyorsanız bu yazımızı da okumanızı tavsiye ederim.

Not: Damak zevkinize göre 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu da ekleyebilirsiniz.

Aşk…

Aşure pastası malzemeleri

    4 adet orta boy yumurta 1 eksik çubuk 1 su bardağı toz şeker (140 gr) 1 adet sıvı yağ 1 su bardağı sıvı yağ (137 ml) 2,5 su bardağı un (285 gr) ½ su bardağı süt (100 ml) 1 paket kabartma tozu ( 10 g) paket 1 vanilya şekeri (10 gram) ½ çay kaşığı tarçın 2 çay kaşığı hindistancevizi 1,5 su bardağı karışık kuruyemiş (kayısı ve incir ile)

Aşureli kek tarifi nasıl yapılır?

Yumurtaları blenderın karıştırma haznesine alın. Pudra şekerini ekleyin ve yüksek devirde kar gibi olana kadar çırpın. Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin. Un, vanilin, kabartma tozu, tarçın ve hindistan cevizini kaba ekleyin ve topaklanmalar gidene kadar orta hızda karıştırın. Fındıkları kek karışımına ekleyin ve bir kaşık yardımıyla karıştırın. Kek kalıbını biraz sıvı yağ ile yağlayın ve karışımı içine dökün. Önceden ısıtılmış 180°C fırında içi tamamen kuruyana kadar (yaklaşık 45 dakika) pişirin. Pişen keki soğutma teli veya nemli bir bez serip mutfak tezgahına alın. Tamamen soğuduğunda kalıptan çıkarın ve servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın