Aşure – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Aşure nasıl yapılır? Tarif İpuçları, Binlerce Tarif ve Daha Fazlası… Nilay Tulum Aşure Tarifi, Aşure Tatlısı, Aşure Vakti, Sizin Tarifleriniz

Çıkış tarihi: 03-06-2009

4 5 5 1

Aşure en sevdiğim lezzetlerden biridir. Çok pratik bir tariftir. Bayan Porco’ya iyi şanslar.

Aşure tarifi malzemeleri

    1/2 kg buğday, 1/2 kuru fasulye, 1/2 nohut, biraz pirinç, biraz kırmızı mercimek, bakla, şeker

Aşure tarifi nasıl yapılır?

Buğday, fasulye ve nohudu bir gecede yetiştiriyoruz. Daha sonra düdüklü tencerede ayrı ayrı kaynatıyoruz. Haşlanmış mısır gevreğini büyük bir tencerede karıştırın. Pirinci ve mercimeği (eklemek istediğiniz diğer baklagilleri) ekleyin. Suyu ekleyin ve sürekli karıştırarak yavaş yavaş pişirin. Pişmeye yakın şekeri ekleyin ve şekerle birlikte güzelce pişirin. Kavrulmuş susam, kırılmış fındık, kırılmış ceviz, nar taneleri ve tarçını ekleyin.

Burcu Akkaya’nın yazdığı

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın