Aşure – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Aşure nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 32 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk Aşuresi, Aşure ayı, Aşure malzemeleri, Aşure tarifi, Aşure yapımı, en güzel Aşure, geleneksel, harika, nar, pratik kül, püf noktaları, süslemeler, tatlılar

Çıkış tarihi: 01-28-2008

4 5 5 1

Merhaba arkadaşlar ,

Bu sene ilk defa aşure yaptım çok yorucu ama güzel bir deneyim oldu. Tabi sağ kolum akşam yakalandı dibe değmesin diye 🙂 Ama paramızın hakkını aldık. Hem görüntü hem de lezzet olarak çok iyiydi. Bu arada, bana bu konuda birçok ipucu veren Pervincik’ten Anushka’ya çok teşekkürler. Aşurenin püf noktası ayrı ayrı haşlanan baklagillerin çok güzel pişmesidir. Hele ağır ateşte kaynayınca evet o açıdan zahmetli ama bittiğinde değdiğini görüyorsunuz.

Geçen yıl yaptığınız aşure tarifi yine karşınızda. Aşure resmini yenisiyle değiştirdim ve bazı bileşenler ekleyerek güncelledim…

Aşure tarifi malzemeleri

    250 gram buğday 200 gram nohut 200 gram kuru fasulye 200 gram kuru üzüm 100 gram kuru incir 100 gram kuru kayısı 100 gram fıstık 3 su bardağı toz şeker 1 yemek kaşığı tarçın 15-20 su bardağı su

dekorasyon için:

    Kuş üzümü, kıyılmış ceviz, üzüm, ceviz, badem, tarçın, nar, hindistan cevizi, antep fıstığı, kiraz şekerleri

Aşure tarifi nasıl yapılır?

Buğday, fasulye, nohut ve üzümleri ayrı kaplarda bir gece önceden yıkayıp ıslatın. Ertesi gün buğdayı süzün ve büyük çelik bir tencereye alın. 15 su bardağı su ekleyin ve kaynatın. Üzerinde biriken köpüğü süzgeçle alıp tencerenin kapağını kapatın ve buğdaylar patlayıp yumuşayıncaya kadar (2 çubuk tarçın koyarsanız kokusu mükemmel) kaynatın. Fasulye ve nohutları süzüp ayrı ayrı tencerelerde haşlayın (buğday dahil üçünü birden haşlamaya başlamanızı tavsiye ederim). Buğday suyu un çorbası kıvamına gelince nohut ve kuru fasulyeyi ilave edin. Koyulaşmaya başlayana kadar iyice kaynatın. Ardından yer fıstığını, kuru üzümü, ince kıyılmış kuru kayısıları, rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin ve karıştırın. Birkaç parça kaynatın. Son olarak şekeri ilave edip 5-10 dakika kaynattıktan sonra incirleri ekleyip kaynama noktasına getirin ve ocaktan alın. Kıvamını koyu tutmak istiyorsanız çay kaşığı ucuyla aldığınız bir miktar buğday nişastasını 2 yemek kaşığı gül suyunda eritip çorbaya ekleyin ve 1-2 dakika daha kaynatın. Aşure piştikten sonra sıcakken kaselere boşaltın. Soğuyunca üzerini ceviz, antep fıstığı, kuş üzümü, tarçın ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın.

Not 1: Su ısıtıcınızda veya çaydanlığınızda daima sıcak su bulundurun çünkü koyulaştığında daha fazla su eklemeniz gerekebilir.

Not 2: Sıcakken süslemeye çalışırsanız auroranın kabuğu olmadığı için malzeme dağılacaktır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın