Avcı Böreği – Leziz Yemeklerim

Çayın yanında servis yapabileceğiniz dışı çıtır, içi kıymalı cevizli, bulgurlu çok lezzetli bir börek yapıyoruz

Böreğin ilk önce iç harcını hazırlıyoruz

Bulguru kapaklı bir kabın içine alıyoruz ve üzerine Yarım kahve fincanı kadar ılık su ilave edip şişmeye bırakıyoruz

Soğanları küp doğrayıp tavada sıvıyağ ile yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz ve üzerine kıymayı ilave edip kavuruyoruz

Şişen ince bulguru ,doğranmış cevizi ilave edip karıştırıyoruz, baharatları ilave edip soğumaya bırakıyoruz

1 su bardağı su ile sıvıyağı karıştırıyoruz

Bir yufkayı tezgaha alıp üzerine sostan sürüp ikinci yufkayı üzerine alıyoruz ve tekrar sos sürüyoruz

Yufkayı 12 eşit parçaya bölüyoruz

Her üçgen parçaya dolu dolu kıymalı harçtan koyup sigara böreği sarar gibi sarıyoruz

Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye alıyoruz

Kalan iki yufkayada aynı işlemi yapıp 24 adet börek elde ediyoruz

Böreği ıslamak için hazırladığımız sosun içine 1 yumurta kırıp iyice çırpıyoruz

Bir tabağa galete unu alıyoruz

Başka bir tepsiye yağlı kağıt seriyoruz

Börekleri önce yumurtalı sosa sonra galete ununa arkalı önlü batırıp tepsiye diziyoruz

200 C börekler kızarana kadar pişiriyoruz

Servis tabağına alıyoruz

Avcı Böreği hazır

Afiyet olsun 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın