Haşlanmış Buğday Ayran Aşısı Çorbası Tarifiniz yoksa bir gece önceden ıslatıp kaynatarak yapabilirsiniz. Ben dondurulmuş mısır kullandım.
Yoğurt, un ve yumurtayı bir kaba alın ve pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Suyu ekleyip karıştırdıktan sonra ocağa alın.
Son olarak içine haşlanan buğday, bezelye ve mısırı ekleyip orta ateşte ara sıra karıştırarak kaynamaya bırakın.
Kaynayınca ocağın altını kısıp iki üç dakika pişirip altını kapatalım.
Tereyağı ve naneyi ısıtıp çorbanın üzerine dökelim.
Çorbanın kıvamını damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz.
Ayran Aşı Çorbası hazır.
Deneyecek olanlara bol şans.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]