Ayva şekeri nasıl yapılır? – Tarifler.net.tr – Pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Ayva şekeri boyama konusu resmen sona erdi 🙂 Üstelik bunu çok doğal bir şekilde yapıyoruz! Şimdi öncelikle şunu belirtmek isterim ki ayva özellikle mevsiminde en sevdiğiniz kırmızı renge kolayca kavuşabilir. Polo’da yol kenarından topladığım ayvalarla yaptığım ayva reçelinin tarifine ve videosuna bakın 🙂 Ama bazen o kadar inatçı oluyor ki eriyene kadar kaynatsanız bile yine sarı oluyor. ve seni rahatsız ediyor.

İlk olarak 2008 yılında yayınladığım bu tarif için birçok öneri geldi. Kimi gıda boyası ekledi ( bende yoksa biraz ekleyin dedim), kimi kızamık şekeri, kimi de vişne ve vişne eklerseniz dedi. pancar, harika olurdu.

Geçtiğimiz günlerde kanal kanal gezerken sarı saçlı sevgili erkeğimin hazırladığı ayva tatlısını gördüm. Ayvanın çeşni vermesi için şerbetin içine ebegümeci kattı (evet, kendisi yaptı). Aaa dedim bu nasıl aklıma gelmedi daha önce 🙂 Daha önce yaptığım Hibiskus Şerbetini tamamen unutmuşum. Ben her zamanki klasik şekilde hazırladım ama bu sefer içine biraz ebegümeci ekledim. Sonuç, dokuda çok normal pişmiş bir ayva tatlısı oldu.

My Safari 1 saat 15 dakikada tam kıvama ulaştı. Kısık ateşte bir saat sonra ara ara kontrol ediyorsunuz. Jöle şurubu yapmak için tohumları ve az miktarda kabuğu eklemeyi unutmayın.

Tarifin video açıklaması:

Not: Hibisküs bitkisini aktarlardan satın alabilirsiniz.

Aşk…

Ayva şekeri nasıl yapılır? Tarif malzemeleri

    3 adet orta boy ayva 2 su bardağı toz şeker 450 ml su

yukarı:

Ayva şekeri nasıl yapılır? Tarifi nasıl yapıyorsun?

Ayvayı ikiye bölün ve çekirdeğini çıkarın. Uçları temizleyin ve cildi soyun. Temiz ve durulanmış ayvaları geniş bir tencereye dizin. Ayvalar üstte olacak şekilde toz şekeri tencereye ekleyin. Ayırdığınız ayvaların kabuklarını ve ayva çekirdeklerini tencereye ekleyin. Ayvaların yarısına gelecek kadar su ilave edin. 1-2 yemek kaşığı kuru ebegümeci ekleyin. Ayvalar yumuşayıp rengini alana kadar pişirin. Tencerede soğumaya bıraktığınız ayvaları servis tabağına alın. Ona bir içki koy. Üzerine kremayı ekleyip fıstık serperek servis ediyoruz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın