medyauzmani.com

Azerbaycan Mutfağından Dovga Çorbası Tarifi

Azeri tarzında dovga çorbası nasıl hazırlanır: çok faydalı ve çok lezzetli, her zaman sevilen.

İlk olarak yapraklar yıkanır, güzelce kesilir ve iyice yıkanır.

Ardından suyu koyup ocağa alın, kaynamaya başlayınca hemen ocaktan alınır yani kaynamamalıdır. Bir kevgir içine atılır, üzerine soğuk su dökülür ve ardından suyu sıkılarak süzülür.

Yoğurt ve yumurtalar bir süzgeçten geçirilir, 1 su bardağı su ilave edilir ve karıştırılır. Daha sonra hazırlanan yapraklar eklenir. Ocağa almadan önce pirinç yıkanır ve tencereye konur. Üzerine 350 ml su eklenir ve pişmesi için ocağa alınır.

Bir tarafta pirinçler pişerken yoğurtlu karışım ocakta kaynayana kadar karıştırılmadan karıştırılır.

Pirinç tamamen pişip yoğurtlu karışım kaynamaya başladıktan sonra pirinç suyu yoğurda karıştırılmadan eklenir (videoda görebilirsiniz).

İlk ısı geçtikten sonra tuz eklenir.

Not: Sarımsaklar dövülüp sıcakken ilave edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın