medyauzmani.com

Baby Enginarlı Bezelyeli Pilav Tarifi – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Bebek enginarlar yeni filizlenmeye başladığına göre, lezzetli bir enginar tarifi yapmanın zamanı geldi demektir. Uzun zamandır marka işi yapmak dışında üst üste 3 tarif blogu çekmemiştim. Bugün meşguldü ama bir şekilde her şey yoluna girdi.

Mart ayı geldi çok güzel oldu benim üzüntüm ve ortamdaki savaş ortamı bize pek neşe getirmese de bekleyip göreceğiz. Umarım kışla birlikte her şey çabucak düzelir…

En kısa zamanda Ege yosun karışımı ile nefis bir börek tarifi hazırlayacağım. Bizi izlemeye devam edin…

Aşk…

Enginarlı ve bezelyeli pilav tarifi için malzemeler

    2 su bardağı pirinç 3 su bardağı sıcak su ½ çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı 1 küçük kuru soğan 2 sap taze soğan 2 küçük enginar dereotu Limon tuzu

Körpe enginar ve bezelyeli pilav tarifi nasıl yapılır?

Kuru soğanı doğrayın. Yeşil soğanları ve dereotunu ince ince kıyın.
Soğanları zeytinyağında soteleyin ve üzerine tuz ekleyin. Soğan pembeleşince yıkanıp süzülmüş pirinç eklenir ve kavrulur. Tereyağı ekleyin ve karıştırın.
Pirinci yarı saydam olana kadar kızartın, bezelye ekleyin ve karıştırın. Taze soğan ve dereotu birleştirin.
Taze enginarları dizin, limon dilimlerini dizin, suyunu ekleyin ve suyunu çekene kadar kapağı kapalı şekilde pişirin.
Pişen pilavı kapağı kapalı olarak dinlenmeye bırakın. 15 dakika sonra servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın