Badem kremalı ve incirli puf böreği – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu hafta incir tarifleri yapmaya devam etmeye karar verdim 🙂 Rokforlu Taze İncirden sonra ikinci tarifim Badem Kremalı Taze İncirli Tart oldu. Cuma günü için aklımda farklı bir tarif var ve seveceğinizi düşünüyorum ama ben çekime hazırlanırken yetişir misiniz bilmiyorum. hadi hayırlısı diyelim 🙂

Milföy hazırlarken dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri de tart kategorilerini belirleyip resimdeki gibi delikler açarak bordürler içindeki kısımlar kabarmasın. Böylece ortası boş, kenarları şişkin olacaktır.

Daha önce yaptığım elmalı turtayı hatırlıyor musun? Elmalı tart yaparken bu tarifteki kremayı da kullanabilirsiniz. Badem kremamız, tipik olarak fındık tozu ve isteğe bağlı olarak tereyağı kullanılan Frangipane kremasının en pratik çeşitlerinden biridir.

Önümüzdeki günlerde sizlere temel frangipani tarifinden ve onu hazırlayabileceğiniz farklı tatlardan bahsetmek istiyorum. Önümüzdeki haftalarda mevsim meyveleri ile sürprizlerim olabilir 🙂

Benim verdiğim püf noktalarını uyguladığınız ve doğru sıcaklıkta gerekli süre boyunca tam kıvamında pişirdiğiniz pankeklerde kesinlikle pürüz yoktur.

Tariflerimi Instagram hesabımda paylaşmaktan çok mutluyum. Tariflerin fotoğraflarını paylaşan takipçilerimin fotoğraflarını da hikayemde paylaşıyorum. Instagram @mutfaksirlari hesabımı takip etmeyi unutmayın 🙂

Aşk…

Badem kremalı ve incirli pasta börek için malzemeler

    4 kare 4-6 taze siyah incir 2-3 yemek kaşığı esmer şeker

Badem kremasını hazırlamak için:

    1 su bardağı badem tozu (öğütülmüş badem) 4 yemek kaşığı toz şeker (üst üste) 2 yumurta akı

Milföy kenarları için:

Badem kreması ve incir ile ekşi puf böreği nasıl yapılır?

Milföy hamurunu buzluktan çıkarıp yağlı kağıt üzerine dizin. Milföy hamurlarının kenarlarından resimdeki gibi 1 cm kadar çekin ve karenin içini çatalla delin. Puf böreği yumuşarken, tüm krema malzemelerini bir araya gelene kadar bir kasede çırpın. Milföy hamurlarının ortasına kremayı paylaştırın ve spatula ile yayın. İncir dilimlerini kremanın üzerine dizin ve üzerine toz şeker ve toz tarçın serpin. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Pişen milföy oda sıcaklığına gelince tepsiden alıp servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın