Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu ramazanda misafirlerinize hazırlayabileceğiniz harika bir tarifim var. Bu tarifi hazırlamak için aktarlardan ya da kuruyemişçilerden alabileceğiniz kavrulmamış badem kullanmanız gerekiyor. Kavrulmuş badem kullanırsanız kabuğunu soymak daha zor olur, rengi daha koyu olur ve tadı daha yoğun olur.
Süt miktarını damak tadınıza göre artırabilirsiniz ama bence su ve süt oranı tam yerinde, sütü ekledikten sonra azar azar su ekleyerek yoğunluğunu kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Size daha önce aşçılık okulu bölümünde hindistan cevizinden bahsetmiştim, sütlü tatları çok sevdiğim için çok az miktarda kullanıyorum. Denemenizi ve farkı görmenizi tavsiye ederim.
Maskat nedir? Burada bulabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Badem Sütü Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 130 gram badem (kavrulmuş) 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı tepeleme un 2 bardak süt 3 bardak su Tuz Karabiber Muskat
yukarı:
- kıyılmış badem ezmesi
Badem sütü çorbası tarifi nasıl yapılır?
2-3 yemek kaşığı bademi doğrayın ve kenara alın. Kalan bademleri derin bir kaba alın ve üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyin. Badem kabuklarının yumuşaması ve soyulması için 15-20 dakika bekleyin. Beyazlatılmış bademleri bir mutfak robotunda baharat öğütücüye alın ve un haline getirin. Orta boy bir tencerede tereyağı ve 1 yemek kaşığı unu kavurun. Kokusu gidince un haline getirdiğiniz bademleri ekleyin ve 2-3 dakika daha kavurun. Sütü yavaş yavaş tencereye ilave edin ve çırpıcı ile karıştırmaya devam edin. Suyu ekleyin ve hindistan cevizi, tuz ve karabiber ekleyin. Orta ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Kaynattıktan sonra 5 dakika daha kısık ateşte pişirin. Doğranmış bademleri biraz tereyağ ile kavurun ve çorbanın üzerine dökerek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]