Bahar Dolgulu (Kalalı) – En Sevdiğim Yemek

Baharın bu günlerinde her yerde yeni yapraklar var. Ispanak, pazı, lahana, hepsiyle lezzetli bir dolusu yapıyoruz.

Bahar dolma tarifi için önce karalahanayı güzelce yıkıyoruz.

Soğanı küp küp doğrayıp zeytinyağı, tuz ve şekeri ekleyip tencereye alıp kavuruyoruz.

Soğanı yumuşayana kadar kızartın

2 adet domatesi doğrayıp soğanın üzerine döküp bir kaşık domates ve biber salçasını ilave ediyoruz.

Maydanoz, dereotu ve taze naneyi yıkayıp ince ince serpin

Pirinç ve bulguru ekleyip 1-2 dakika kavurun.

Kıyılmış dereotu, maydanoz ve taze nane ile baharatları ekliyoruz.

1 su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirin.

Sarmak istediğiniz sebzeleri pişiriyoruz

Lahanayı sıcak tuzlu suya koyun ve 1-2 dakika kaynatın.

Hazırladığımız çamuru pişmiş lahana yapraklarına sarıyoruz.

2 yemek kaşığı zeytinyağını bir tencereye alıyoruz, bir yemek kaşığı salçayı ekleyip karıştırıyoruz, su ile inceltiyoruz, iç harcı döküyoruz, sıcak su koyuyoruz ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.

İçinde yay yüklü servise hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın