Baharatlı, erişte, sebze deyince tavuk suyuyla yapılmayan çorba, yemek olmaz 🙂
Nezle, grip ve biraz soğuk algınlığı gibi tüm soğuk algınlığı için kullandığımız tek yemek tavuk suyu ile çorbadır. Tabii ben kokusunu sevmediğim için mutlaka bol limon ve karabiberle içmeye özen gösteriyorum.
Pişirme aşamasında kokusunu almanın en pratik yolu tavuğu bir adet soğanla haşlamaktır. Bu sayede mutfağa sinen ağır tavuk kokusu azaltılır.
Baharatları eklerken çorbayı kesmemek için tel çırpıcı ile karıştırıp 2-3 kez çorbaya eklemenizi tavsiye ederim. Aşk…
İçerik Tablosu
Baharatlı tavuk çorbası tarifi için malzemeler
- 2 tavuk budu veya 1 tavuk göğsü 1 orta boy soğan 8 su bardağı su Tuz
Baharat için:
- 1 yumurta sarısı 1 kahve fincanı un Yarım limonun suyu
Baharatlı tavuk çorbası tarifi nasıl yapılır?
Soğanları soyun ve tavuk butlarını yıkayın. Tavuğu, soyulmuş bütün soğanları, tuzu ve 8 su bardağı suyu tencereye ekleyin. Tavuklar haşlanıp yumuşayınca butları süzgeç yardımıyla bir tabağa alın. (Soğanları alın ve atın.) Tabağa aldığınız butları çatalla yırtıp tekrar kaseye alın. Derin bir kapta yumurta sarısı, limon suyu, un ve 5-6 yemek kaşığı tavuk suyunu tel çırpıcı ile karıştırın. İki kez kaynatılan tavuk suyuna hazırladığınız baharatları ekleyin (çorbayı tel çırpıcı ile karıştırın). Çorbayı tekrar kaynattıktan sonra ocaktan alıp servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]