Merhaba sevgili arkadaşım,
Adı çok uzun olduğu için artık 3T ÇORBASI diyelim diyorum 🙂 Baharatlı şehriye çorbasını çok severim ve artık haftada bir-iki kez pişiriyoruz çünkü küçük kızım altını kapatmadan içiyor. Tıpkı daha önce yaptığınız baharatlı arpa çorbası gibi.
Bu tarifte tavuk budu sayısını fazla tahmin ettim çünkü bu butlardan tavuk suyunu çıkardım ve kahvaltılık diğer tarifim olan tavuklu pilavı da yaptım. Yani bir bacağını çorba için kullandım, kalan üç bacağında tavuklu pilav ve salata ile kahvaltı menüsünü yaptım.
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Marine Edilmiş Tavuk Tel Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı Türk kahveli erişte 4 tavuk but 1 orta boy patates 1 orta boy havuç Yarım soğan 2 litre su Yarım limonun suyu Çay bardağı yoğurt 1 yumurta sarısı 2 yemek kaşığı tuz Un
Baharatlı tel şehriye çorbası tarifi nasıl yapılır?
Havuç ve patatesleri iri iri doğrayın ve yarım soğan ve bir baget ile tencereye koyun. Tencereye suyu ekleyin ve tavuk parçalanacak kadar yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Tavuk pişince kefir veya oluklu kepçe yardımıyla tüm malzemeleri sudan alın. Erişteleri tencereye ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin. Yumurta, süt ve unu bir kapta çırpın. Kaynayan çorba suyundan alıp karışıma ekleyin ve ısıtın. Hazırladığınız karışımı çorbaya ekleyin ve karıştırın. Bir bacağını doğrayın, istenirse hafif pişmiş sebzeleri doğrayın, çorbaya ekleyin ve kaynayana kadar pişirin. Kaynayınca tuzunu ekleyin ve 2-3 dakika pişirin. Kaynamaya bırakın ve ardından ocaktan alın. Çorbayı servis tabağına alın ve istenirse baharatlar ve taze maydanozla servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]