Merhaba sevgili favas. Fasulyeleri yıkayıp süzün. Bir demir tencere alalım.
2 parmak ve doğradığımız soğanlarla soğuk suda haşlayın (Ben bir gece önceden ıslatıyordum artık yapmıyorum çok güzel pişiriyorlar)
Orta ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekmeye başlayan topal dudak kaynayıncaya ve iri fasulyeler yumuşayıp erimeye başlayana kadar pişirelim.
Sadece karıştıralım.
Ocaktayken blender ile pürüzsüz hale getirelim.
Bu arada tuzunu ve şekerini ekleyip biraz öğütelim. Enfes fasulye favamızı yağlanmış tepsiye dökelim.
Oda sıcaklığına soğumaya bırakın ve donmasını bekleyin. Bıçakla keselim.
Aralarına sürmek için sızma zeytinyağı dökelim. Hadi odaya götürelim.
Çok soğuk olan ve küf gibi çıkabilen favamızı dereotu ile süsleyelim.
Limonla servise hazır.
Keyfini çıkarın 😍😍😍
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]