Bakla – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Fasulye nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 3 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Fasulye, Fava, Mezeler, Salatalar – Mezeler

Çıkış tarihi: 26.10.2007

4 5 5 1

Ayvalık Kunda adasında, balıkçı barınağından yapılmış bir lokantada ilk kez bakla yedim. Tadı harika. Yıllar sonra favamda bu lezzetin olması beni çok mutlu etti. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Fasulye tarifi için malzemeler

    4 su bardağı kuru fasulye 1 su bardağı zeytinyağı (1 su bardağından az) 2 adet soğan 2 adet havuç (büyükse 1 adet) 1 çay kaşığı şeker 1 yemek kaşığı tuz 2 diş sarımsak 1 limon ½ demet dereotu 8-10 adet zeytin

Fava fasulyesi tarifi nasıl yapılır?

Geniş taneler ayıklanır ve yıkanır. Tencereye yemeklik doğranmış soğanları, yıkanıp süzülmüş havuçları, fasulyeleri, şekeri ve tuzu koyun. 8 su bardağı su ilave edilerek fasulyeler yumuşayana kadar pişirilir. İyice yumuşayan baklalar blenderdan geçirilir, ıslanan borun içine alınır ve servis zamanına kadar buzdolabında bekletilir. Servis yaparken fasulyeler dilimlenir ve servis tabağına alınır. Dereotu ve zeytin ile süslenir. Zeytinyağı ve limon gezdirilerek servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın