Çok lezzetli enginarları pişirmek ve yemek önemlidir. Biraz sebzeleri tam zamanında dondurucuya atıp yemeklere ve çorbalara ekledim. Çay olarak kullanacağım.
İlk olarak zeytinyağı ile enginar yapmak için dış yapraklardan bir çizgi çekip enginarın sapını kesip ortadan ikiye keselim.
Yaprakları üstten mutfak makasıyla keselim. Kürkün iç kısmını bıçak yardımıyla temizleyelim.
Mor yaprakları içlerine alalım. Limon suyunu hazırlayalım ve enginarları bekletelim.
Tavaya doğranmış soğanları, küp doğranmış havuçları ve zeytinyağını ekleyin.
Haşlayıp iri fasulyeleri ilave edelim.
Ezilmiş sarımsağı da ekleyip baharatları, suyu, şekeri ve enginarları ekleyip suyunu ekleyelim.
Limon suyunu ekleyip pişirin.
Suyu kapatalım.
Servis ederken üzerine bir kaç kaşık zeytinyağı koyalım.
Nefis enginarlarımız hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]