Baklava böreğinden lor böreği – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Yorucu ve stresli bir haftanın sonuna geldik. Umarım bu hafta sonu rahatlayabilir ve stresi atabiliriz. Bilirsiniz, böyle gergin durumlarda, strese neden olan şeylere odaklanmak yerine dikkatinizi dağıtmanıza yardımcı olacak şeylerle uğraşmak iyi bir fikirdir. Benim için huzurun yolu her zaman mutfaktan geçer.

İş zevkle yapılır, beden ve zihin birlikte çalışır, bu da insanları birçok yönden mutlu eder. Bu haftanın mutluluğu lorlu börek, hazır baklava yufkası kullanmamıza rağmen sinir bozucu 🙂 Ya biz mutluyuz da yaptığımızı yerken kilo alıyoruz diyorsanız, işin egzersiz kısmı da var, eğer Egzersizin 30 dakikasından sonra egzersize devam ettiğinizde mutluluk hormonunu (endorfin) salgılamaya başlarsınız. Her iki şekilde de kazanan sizsiniz demektir 🙂

Yufka baklavasını marketlerde, bakkallarda hatta paketli yufkalarda bulabilirsiniz. Her paketten yaklaşık 45 yufka çıkıyor. Beyaz peynir yerine lor kullanmamın sebebi, börek pişerken lorların bütün kalması. Önümüzdeki günlerde ıspanak veya sadece patates deneyeceğim.

Aşk..

Lorlu börek tarifi ile baklava böreği malzemeleri

    1 paket yufka baklava (30 yaprak kullandım) 450 gr lor peyniri 1/4 paket maydanoz tuzu 2 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı kuru nane

Brioche sosunu hazırlamak için:

    1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı süt 2 çay bardağı sıvı yağ 2 yumurta Tuz: İsteğe göre çörek otu veya haşhaş

Baklavalık böreklerden lorlu börek nasıl yapılır?

Börekler için sos malzemelerinizin hepsini bir kaba alıp kenarda çırpın. Maydanozu ince ince kıyıp derin bir kaba alın. Lor peyniri, tuz, nane ve kırmızı biberi ekleyip iyice karıştırın. Baklavalık yufkanın ilk katını tezgaha alın ve üzerine fırça yardımıyla hazırladığınız börek hamurunu sürün. İkinci kat macuna sürülür ve diğer üç kata da aynı işlem uygulanarak harç fırça ile sürülür. Kenardaki hamurun ucuna lor hamurunu serpin ve bir fırın tepsisine yuvarlayın. Aynı işlemi 5’erli gruplar halinde hamur bitene kadar tekrarlayın. Tepsi dolduğunda kalan dolguyu ruloların üzerine yayın, 5-6 cm kalınlığında kesin ve üzerlerine çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 185 derecelik fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin. Sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın