medyauzmani.com

Cheddar Soslu Brokoli – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Geçen hafta “Rokfor Soslu Tavuk Biftek” tarifimizle peynir soslu başladık 🙂 Bu haftaki ilk tarifim yine peynir sos olsun istedim. Bu kez sevilmeyen sebzelerle enfes peynir sosunu deneyerek evin beylerine ve çocuklarına sevdirmeye çalışıyoruz 🙂

Kaşar sosunun temeli, beşamel sosun hazırlanmasıyla başlar. Beşamel sos bildiğiniz üzere un ve tereyağının kavrulması ve ardından sütün karıştırılarak eklenmesinden oluşuyor. Temel beşamel sosu nasıl yapılır daha önce burada anlatmıştım. Brokoli için beşamel sosumuz, ezilmiş sarımsak ve soğanla zengin bir lezzete dönüşüyor. Eklediğimiz kaşar peyniri sayesinde tam bir şölene dönüşüyor.

Bu sosu farklı sebze türlerinde, hamburgerlerde ve pişireceğiniz makarnalarda da kullanabilirsiniz.

Brokolinizin daha yeşil kalmasını istiyorsanız haşlama yöntemini deneyebilirsiniz.

Aşk…

Kaşar soslu brokoli tarifi için malzemeler

Brokoli hazırlamak için:

    350 – 400 gram brokoli 1 tatlı kaşığı tuz 3 yemek kaşığı zeytinyağı Pişirmek için kaynar su

Sosu için:

    1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı un ½ çay kaşığı hardal (isteğe göre granül) 1 diş sarımsak 1 küçük soğan Tuz ve karabiber 200ml süt 100g çedar peyniri

yukarı:

    Kıyılmış bütün ceviz 1 tatlı kırmızı biber 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Kaşar soslu brokoli nasıl yapılır, bir tarif?

Sosu hazırlamak için soğan ve sarımsağı blenderdan geçirip püre haline getirin ve tereyağı ile birlikte tavaya ekleyin. 1 dakika sotelediğiniz soğan ve sarımsağa unu ilave ederek kavurmaya devam edin. Kokusu çıkmaya başlayınca ve çok açık kahverengi bir renk aldığında sütü ekleyin. Sütü eklerken bir çırpıcı yardımıyla topak kalmayacak şekilde karıştırın. Sos kaynayıp koyulaşmaya başladıktan sonra tencereyi ocaktan alıp hardal ve kaşar peynirini ekleyin. Peynir tamamen sos içinde eriyene kadar karıştırın. tuz ve taze çekilmiş karabiber serpin. Zeytinyağını kalın tabanlı bir tavada yakmamaya dikkat ederek ısıtın, doğranmış biberleri ve cevizi yağa ekleyin. Fındıkları 2-3 dakika kavurun, hafif kahverengi olana kadar sallayın. Filizler halinde doğradığınız brokoliyi tazeliğini biraz kaybedinceye kadar haşlayın, ardından suyunu süzün ve zeytinyağına batırarak hafifçe tuzlayın. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 8-10 dakika pişirin. Sosu brokolilerin üzerine dökün, kavrulmuş cevizleri ekleyin ve servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın