Bakliyatlı enginar sote – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

İnatçı bahar nedeniyle İstanbul’da biraz şok olsak da en azından taze bahar sebzeleri yiyebildik. Şimdilik bununla kendimi avutuyorum ama içten içe yıkılmıyorum 🙂

Dün pazara taze getirilen enginar ve baklaları görünce hemen aldım. Enginarlı ve fasulyeli tavuğu sevdiğim için tavuğu da yanına almaya karar verdim.

Eski aşçılık okulundan arkadaşım Dafran akşam bizimleydi. Bütün bir tavuğu birlikte açtık, ne zamandır blogumun Aşçılık Okulu bölümüne eklemek istediğim bir yazı (hala yazıyorum bu arada, en kısa zamanda ekleyeceğim). Tavuğu açtıktan sonra döküm tavada ızgara yapmaya karar verdik. Onun dışında bakla sote enginar hazırladık, tarifini şimdi yazacağım.

Tarif hafif, pratik ve çok lezzetli. Ben biraz severim, bakla ve enginar severim ama daha yumuşak olmasını isterseniz suyunu süzdükten sonra biraz su ekleyebilirsiniz. Fasulyeli tavuk ve enginar sotesi size çok yumuşak geldiyse biraz erişte haşlayarak servis edebilirsiniz.

Bu arada enginar (enginar battaniyesi) tarifine de buradan ulaşabilirsiniz.

Farklı enginar tariflerinden de bir paylaşım yaptım. Buradan da ulaşabilirsiniz.

Aşk…

Fırında enginar tarifi malzemeleri

    4 adet soyulmuş ve temizlenmiş enginar 100 adet taze bakla 1 adet orta boy havuç 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı ½ çay kaşığı tuz ve karabiber

Derin bakliyatlı enginar sote tarifi nasıl yapılır?

Enginarı ince ince doğrayın. Havuçları soyun, ikiye bölün ve uzunlamasına ince ince doğrayın. Kapsülleri satın aldıysanız, sıralayın ve yıkayın. Tavaya zeytinyağını alıp enginarları ekleyip kızartıyoruz. Sararmaya başlayan enginarlara fasulye ve havucu ekleyerek tereyağını ekleyin. orta ateşte 2 dakika karıştırarak soteleyin. Su ekleyerek ocağın altını kısın. Tuz ve karabiberi ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın