Evet, yeni yıl için geri sayım başladı. Aklınızda birçok liste var ama hepimizin ortak fikri, misafirlerimizi pratik ve lezzetli bir sofrada ağırlamak. Son yazımda sizlere bazı küçük seçenekler sunmuştum ve bu sefer yılbaşı sofrasında hindiden daha çok ilgi çekecek bir önerim var. Kabak kup tarifimde kabak püresi nasıl yapılır onu anlattım, püre tarifine linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.
2009 hepimize sağlık, mutluluk ve huzur getirsin!
İçerik Tablosu
Noel Kabak Kek Tarifi için Malzemeler
1 kutu krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Balkabağı Püresi
pandispanya:
5 yumurta
3 fincan kahve, toz şeker
4 kahve fincanı un
Bir torba vanilya şekeri
dekorasyon için:
şeker ezmesi
gıda boyası
Kraliyet kreması
Balkabağı Yılbaşı Pastası Tarifi nasıl yapılır?
Varsa çam kek kalıbını yağlayın (yoksa merak etmeyin çam otunun içine dikdörtgen pandispanya kesebilirsiniz).
Toz şeker ve oda sıcaklığındaki yumurtaları derin, geniş bir kapta şeker tamamen eriyene ve yumurtalar kabarana kadar çırpın. Aşağıdan yukarıya doğru yavaşça karıştırın, unu ve ardından vanilyayı eleyin. Karışımı kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Kekiniz soğurken krem şantiyi süt ile koyu bir krema haline gelene kadar çırpın. Keki kalıptan çıkarın ve ikiye bölün, önce üzerini örten püreyi sonra krem şantiyi tek kat olacak şekilde sürün. Kalan krema ile pastanın üzerini kapatın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin. Şeker hamurunu istediğiniz renklerde gıda boyası ile renklendirin. Tezgaha buğday nişastası serpip şeker hamurunu oklava yardımıyla pastayı kaplayacak büyüklükte açın. Üzerini kapladığınız pastayı, şahin parçaları ve şeker hamuru ile süsleyerek servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]