medyauzmani.com

Bal Limonlu Tavuk – En Sevdiğim Yemekler

Ballı limonlu tavuk mu diye sormayın mutlaka deneyin… Tadı harika, bal biraz tatlı tat, limon acılık ve asitlik katıyor, zencefil biraz acı bir tat veriyor, o zaman tarif edilemez.

Nar gibi kahverengi, içi yumuşacık ve fırında patates kızartması lezzet katıyor😋 Şiddetle tavsiye ederim 😉

Ballı Limonlu Tavuk Tarifi, Ballı Limonlu Tavuk Nasıl Yapılır?

Tavuğum köy tavuğu olduğu için pişmesi çok zor olduğu için önce düdüklü tencerede yaklaşık yarım saat pişirdim, sonra süzüp sosu hazırladım.

Sosumuz için zeytinyağı, limon suyu, limon kabuğu rendesi, bal, ezilmiş zencefil, ezilmiş sarımsak ve tüm baharatları ekleyip iyice karıştırıyoruz.

Daha sonra bu sosu bütün tavuğun üzerine koyup limon dilimleri ile birlikte fırın poşetine koyup ağzını kapatıyoruz.

Çok geniş bir tepsiye diziyoruz ve tepsimizin diğer yarısına halka halka doğradığımız patateslerin üzerine sıvı yağ sürüyoruz, baharatlayıp karıştırıyoruz.

Önceden ısıttığımız fırına koyuyoruz ve tavuğumuz nar gibi kızarınca çıkarıyoruz.

Fırında Patates Yatağındaki Ballı Limonlu Tavuk servise hazır.

Balın ve şekerin tadını çıkarın ☺️

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın