Balık tahtası nasıl yapılır? – Tarifler.net.tr – Pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Geçen hafta “Evde balık filetosu nasıl yapılır?” Videoyu sizlerle paylaştım. Şimdi ayıkladığımız filetolardan lezzetli bir levrek yemeği hazırlayacağız.

Bildiğiniz gibi panelenmiş balık filetolarını marketlerde rahatlıkla bulabiliyoruz ama ne yazık ki dondurulmuş oldukları için tazeleri kadar lezzetli değiller. Bu balık tahtası tarifini levrek veya büyük mezgit gibi doğradığınız balıklara rahatlıkla uygulayabilirsiniz.

Tablo yaparken en çok dikkat edilmesi gereken sırayı takip etmektir. Dereceyi karıştırırsanız, galeta unu veya panko balığı düzgün bir şekilde kaplamaz ve yüzeyde çukurlar veya tümsekler oluşur.

Panko galeta unundan daha hafif ve lezzetlidir, kahverengiye dönünce rengi daha güzel olur.

Tarifin video açıklaması:

Peki bu panko nedir?

Panko aslında galeta unu gibi bir çeşit galeta unu ama videoda da görebileceğiniz gibi beyaz ve iri ufalanmış. Başta büyükler olmak üzere birçok büyük markette rahatlıkla bulabilirsiniz.

Tavuk şeritlerinde, soğan halkalarında ve çeşitli fırınlanmış tariflerde de kullanabilirsiniz.

Aşk…

Balık tahtası nasıl yapılır? Tarif malzemeleri

    4 adet levrek fileto 2 adet yumurta 1 su bardağı mısır unu 1 su bardağı un 1 su bardağı panko veya galeta unu 1 çay kaşığı tuz ½ çay kaşığı toz karabiber 1 çay kaşığı kekik Kızartmak için 2 su bardağı sıvı yağ

Balık tahtası nasıl yapılır? Tarifi nasıl yapıyorsun?

Ayrı kaplara mısır unu, un, yumurta ve pankoyu koyun. Yumurtalara isteğe bağlı olarak tuz, karabiber ve kekik ilave edip yumurtaları çırpın. Önce doğradığınız veya fileto haline getirdiğiniz levrekleri mısır ununa bulayın. Sonra un ve yumurtaya bulanır. Fazla yumurtanın süzülmesine izin verin ve ekmek kırıntılarına veya ekmek kırıntılarına daldırın. Yağı bir tavada ısıtın ve balıkları her iki taraftan altın rengi kahverengi olana kadar kızartın. Kızarmış balıkları yeşilliklerle servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın