Balıkları nasıl temizlersiniz? – Tarifler.net.tr – Pratik tarifler

Canım eşim bugün bize balıkları nasıl temizleyeceğimizi anlatacak 🙂 Nabim Ellerimi tutamıyorum!

Pulsuz küçük balıklar:

Örneğin istavrit:

Pulsuz küçük balıkları temizlerken bıçağa gerek yoktur.

Balığı sol avucunuzun içinde tutup sağ elinizin baş ve işaret parmağıyla balığın kafasını koparıp başparmağınızı midesine sokup fileto şeklinde keserek balığı temizleyebilirsiniz.

Daha sonra bol suda güzelce yıkamanız gerekiyor ki içinde balıkları kılçıklı bırakabileceğiniz gibi pişirdiğiniz yemeğe göre veya damak tadınıza göre de kesebilirsiniz.

Bu işlemde karın içinden kestiğiniz parmağı çıkarmadan kuyruğa kadar taşımak ve ardından kemiği ileri geri hareket ettirerek yumuşak hareketlerle çıkarmak gerekir. Bu balıklar küçük oldukları için genellikle filetoları birbirinden ayırmaya gerek yoktur. Açık veya kapalı çıtalar kullanabilirsiniz. Bunun istisnaları belirtilir ve tariflerde dilimlerin nasıl kullanıldığı belirtilir. Sardalya pullu balık olmasına rağmen aynı şekilde ayıklanır. Ancak ayıklamadan önce pulları parmaklarınızla sıyırabilirsiniz. Bu işlemde bıçak kullanmaya gerek yoktur çünkü pullar parmakla palpasyonla birbirinden ayrılan iri ve yumuşaktır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın