medyauzmani.com

Bamya pişirmenin püf noktaları – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Pek çok kişi salyası olduğu için bamyayı sevmez ancak bazı noktalara dikkat ederseniz bu sorun yaşamadan bamyayı rahatlıkla pişirebilirsiniz. Blogumda arama yaptığımda bu konuyla ilgili ilk yazımı 2009 yılında yazdığımı gördüm. Annemiz de bu yemeği çok seviyor, ayıklamayı ve pişirmeyi ondan öğrenmiş. 1kg dan yaptığımda sorunsuz pişiyor.

Şimdi bamya pişirme püf noktalarından bahsedelim,

    Bamyayı ayırmadan önce yıkayın, suyunu süzün veya temiz bir bezin üzerine yayın ve zarar vermeden kurulayın. Bamyayı videoda gösterildiği gibi konik bir şekilde çıkarın. Üst kısmı keserseniz, hemen salya akacaktır. Bamyayı çıkardıktan sonra, içinde limon suyu bulunan bir kaseye koyun. Soğanları ve diğer malzemeleri hazırladıktan sonra bamyanın kabuklarını soyup bekletmeden yemeğe ekleyin. Bamyayı pişirirken salça yerine mutlaka domates kullanın veya salça ile salçayı birlikte kullanın. Pişirirken limon suyu eklemeyi unutmayın. Yiyecekleri fazla karıştırmayın.

Videolu anlatım

Tariflerimi benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın.

Aşk…

Bamya tarifi için malzemeler

    1 kilo bamya 2 adet orta boy kuru soğan 4 adet büyük boy domates 1 çay bardağı zeytinyağı Yarım limonun suyu 2-3 diş sarımsak 2 adet kesme şeker 1 su bardağı toz şeker Tuz

Bamya pişirmenin püf noktaları Tarifi nasıl yapılır?

Bamyaların huni şeklindeki saplarını küçük ve keskin bir bıçakla temizleyin. Soğan ve sarımsağı soyup doğrayın ve domatesleri rendeleyin. Bamya ve limon suyu hariç tüm malzemeleri tencereye alıp orta ateşte 2-3 dakika soteleyin. Bamya ve limon suyunu ekleyin, hafifçe karıştırın ve kapağı kapalı olarak 7-8 dakika pişirin. Bu sürenin sonunda bamyalar hizasında suyu ilave edip hafifçe karıştırıp pişmeye bırakıyoruz. Servis tabağına alıp limon dilimleri ile süsleyerek ılık veya soğuk olarak servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın