Bu tarifi daha önce yapmıştım. Tarifim, İstanbul’da bir İtalyan firmasının düzenlediği reçel yarışmasında ilk 10’a girdi. Sonra yargıçların önünde sıkıştık. Benim reçelim ilk 3’e giremedi. Orada yaptığım reçelle ilgili hatalarımı söylemek istiyorum. Evde yemek yaparken her şeyi düdüklü tencereye koyup pişiriyorum. Hiç problemim olmadı. Ama yanılmışım çünkü pişirme yöntemi ayvaya göre değişebiliyor. Yarış günü yaptığımda morluklar dağıldı. Ona yapmak isteyen olursa tarifi düzenleyip yayınlayacağım :))
İlk olarak ayva ve pancarların kabukları soyulur ve küp küp doğranmış olanlardan daha küçük parçalar halinde kesilir.
Önce esmer pancar şekeri ve 1 su bardağı su 10 dakika düdüklü tencerede pişirilir.
Daha sonra kapak açılır ve tülbent üzerine bağladığımız ayva, karanfil, ayva çekirdekleri tarçın kabına yerleştirilir.
10 dakika pişirin.
Daha sonra ağızda koyulaşana kadar pişirilir.
Limon suyu, ceviz, isteğe bağlı fesleğen ekleyin.
Reçel soğuyunca fesleğeni çıkarın.
Ayva ve Kırmızı Pancar Reçeli düdüklü tencerede hazır.
yemek istermisin
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]