Basınçlı Pişirmede Kıymalı Taze Fasulye – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Taze fasulyeyi severim. Özellikle zeytinyağlı ve çiğ yemek yapmayı seviyorum 🙂 Zeytinyağlı soğuk yemekleri de çok seviyorum. Havaların soğuduğu bugünlerde pratik ve lezzetli bir alternatif hazırlamak istedim. Rahmetli anneannem gibi ben de içine patates eklemeyi ihmal etmedim. Çocukken fasulye ya da kıyma yemedim. Patates soymayı ve yemeyi çok severim 🙂

Instagram hesabım @mutfaksirlari Denediğim tarifleri paylaşırsanız hikayemde paylaşmak isterim. Instagram’da hesabımı takip etmeyi unutmayın.

Düdüklü Tencerede Zeytinyağlı Taze Fasulye tarifime buradan ulaşabilirsiniz.

Aşk…

Preslenmiş Kıyma ile Taze Fasulye Tarifi Malzemeler

    500 gr taze fasulye 150-200 gr dana kıyma 1 orta boy soğan 2 diş sarımsak 1 büyük veya orta boy patates 1 yemek kaşığı salça 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1,5 su bardağı su tuz ve kimyon kırmızı pul biber

Bastırarak kıymalı taze fasulye nasıl yapılır?

Taze fasulyeleri ayırın ve 2 parçaya bölün. Patatesleri soyun ve büyük parçalar halinde kesin. Soğanı doğra. Sarımsağı iki parçaya kesin. Tavaya zeytinyağını alıp soğanları kavurun. Soğan pembeleşince kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar soteleyin. Sarımsağı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Taze fasulye ve patatesleri ekleyin. Tuz, kimyon ve acı biberi ekleyip 2-3 kez karıştırın. Tencereye 1,5 su bardağı su ekleyin ve düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Düdük çaldıktan sonra 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın